Keresés

Arysta LifeScience
Magyarország Kft.

1036 Budapest Lajos u. 66.
Tel: 06-1-335-2100, 06-1-335-2101
Fax: 06-1-335-2103
Email: info-hu@arysta.com

Általános adatok


Hatóanyag: 50 g/l lambda-cihalotrin 
Formuláció: Emulzió képző koncentrátum (EC)

Hatásmód

A készítmény széles hatásspektrumú, nem szelektív rovarölő szer szívó- és rágó kártevők ellen. A hatás kezdetben rendellenes mozgásban nyilvánul meg, amit gyors pusztulás követ.

Engedélyezett kultúrák, károsítók, egyéb adatok
Kultúra Károsítók Dózis Vízmennyiség (l/ha) ÉVI  
Kalászosok (őszi búza, őszi és tavaszi árpa, tritikálé, rozs, zab) vetésfehérítő bogár, levéltetvek, gabonapoloskák 0,15 l/ha 250 - 400 30 nap  
 
Repce, mustár repcedarázs, repcebolha, levéltetvek, repce-fénybogár, ormányosbogarak 0,15 l/ha 250 - 400 28 nap  
 
Zöld hüvelyesek (borsó, bab) borsó-ormányos, levéltetvek 0,15 l/ha 300 - 500 3 nap  
Száraz hüvelyesek                                (borsó, bab, lencse) borsó-ormányos, levéltetvek 0,15 l/ha 300 - 500 14 nap  
 
Cukorrépa lisztes répabarkó, répabolha, bagolylepkék lárvái, levéltetvek 0,15 l/ha 300 - 500 14 nap  
 
Burgonya levéltetvek 0,15 l/ha 400 - 600 14 nap  

A felhasználásra vonatkozó egyéb előírások:
Kultúra Kezelések maximális száma Kezelések közötti minimális időtartam  
 
Kalászosok 2 10 nap  
Repce, mustár 2 10 nap  
Zöld hüvelyesek 2 14 nap  
Száraz hüvelyesek 2 14 nap  
Cukorrépa 2 10 nap  
Burgonya 2 10 nap  
Technológiai ajánlások

Kalászosokban a vetésfehérítő bogarak, a levéltetvek elleni permetezést az imágók területre történő betelepedése, illetve a lárvák tömeges kelése idején kell elvégezni. Szükség esetén a kezelés 10-14 nap múlva megismételhető. Utolsó kezelés fenostádiuma a késő tejesérés időszaka. 
Repcében és mustárban a repcedarázs fiatal lárvái, repcebolha esetében pedig a betelepedő imágók ellen kell időzíteni a védekezést. A levéltetvek, a repce-fénybogarak és a repcét károsító ormányosok ellen a védekezést ugyancsak a területre való tömeges betelepedésük időszakára kell időzíteni. Szükség esetén a védekezés 10-14 nap múlva megismételhető. Az utolsó kezelés fenostádiuma a becőképzés időszaka. 
Hüvelyesekben a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. A megfelelő tapadás érdekében a kijuttatás során nedvesítő szer használata szükséges. A kezelés szükség esetén 14 nap elteltével megismételhető. Utolsó kezelés fenostádiuma a zöldhüvelyesek esetében a végleges hüvelyméret kialakulása, száraz hüvelyeseknél az érés időszaka. 
Cukorrépában a barkók, bolhák és levéltetvek betelepedése idején, az első kártételek észlelésekor célszerű kijuttatni a készítményt. A bagolylepkék hernyói ellen a permetezést a lárvakelés időszakára időzítve ajánlott elvégezni. Szükség esetén a kezelés 10-14 nap múlva megismételhető. Az utolsó kezelés fenostádiuma a sorzáródás vége.
Burgonyában a levéltetvek elleni védekezést a kártevők megjelenésekor, a telepek kialakulása előtt kell megkezdeni. Az utolsó kezelés fenostádiuma a levélsárgulás kezdete.
Virágzó állományban, illetve virágzó gyomok vagy más egyéb virágzó növény közelében valamint mézharmat jelenléte esetén, a szer kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki: a védekezés csak a méhek napi repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést éjfélig be kell fejezni, illetve éjféltől a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

 

 

Egyéb hasznos tudnivalók

Engedélyszám: MgSzH 04.2/3490-1/2011
Forgalmi kategória: II.
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédőszer-raktárban 3 év.
Légi kijuttatás: nem engedélyezett
Kiszerelés: 1 l-es műanyag flakon

Hivatalos dokumentumok
Egyéb letölthető kiadványok
Kapcsolódó termékek, károsítók